Op inkoop met Katoo: zo stel ik onze collectie samen

Iedere week nieuwe items 

Er is in de afgelopen jaren een heleboel veranderd als het aankomt op inkopen. Voorheen kwam er maar een aantal keer paar jaar een nieuwe collectie binnen, maar nu krijgen we wekelijks nieuwe items binnen en ook de inkoop vindt het hele jaar door plaats. Er zijn nog wel altijd een aantal momenten die belangrijk zijn voor het inkoopproces, zoals de beurs die vaak in januari plaatsvindt. We gaan altijd met het hele team naar de beurs zodat de meiden ook hun ideeën kunnen opdoen en de nieuwste trends kunnen bekijken. Vaak komen ze helemaal geïnspireerd terug en hebben ze allemaal nieuwe dingen gezien en zelf neem ik dan de tijd om met leveranciers te praten, dus dat is een perfecte combinatie. En het is natuurlijk ook hartstikke gezellig, zo op stap met het hele team. 

Ik moet er zelf echt enthousiast van worden 

Wat we nu binnen krijgen is in augustus al ingekocht. Zo lopen we met de inkoop altijd een aantal maanden voor. Voor de inkoop ga ik meestal op pad om bij de leveranciers de verschillende stukken te bekijken en passen. Het is voor mij eigenlijk best simpel, ik moet er zelf echt enthousiast van worden, anders koop ik het niet in. Zelfs als de leverancier overtuigd is dat het goed gaat lopen. Als ik er niet enthousiast over ben, kan ik het ook niet verkopen en hetzelfde geldt voor mijn team. 

Klanten in m’n achterhoofd 

Meestal houd ik tijdens de inkoop mijn klanten al in m’n achterhoofd. Ik weet precies wie van  mijn klanten welke item goed zou staan. Dat is wel echt te gek, want soms heb ik dus stukken ingekocht voor iemand en dan komt diegene de winkel binnen en pakt ze precies dat uit het rek. Maar ik zeg ook weleens tegen klanten dat ik iets leuks voor ze heb. Het is heel fijn dat we dit zo persoonlijk kunnen doen. 

Je moet soms een beetje lef hebben 

Ik koop eigenlijk nooit de setjes in zoals ze bedoeld zijn. Leveranciers maken natuurlijk al setjes die goed bij elkaar passen, maar vaak vind ik dat te gelikt. Ik vind het wel veel leuker om er een andere draai aan te geven en voor onverwacht leuke combinaties te gaan. Zo zie je nu heel veel plissé rokken en daar kun je natuurlijk een mooie pump onder dragen, maar het is ook helemaal te gek met een dikke trui en een paar gave sneakers. Je moet er wel een beetje lef voor hebben, maar dat heb ik wel. Soms zit ik er ook naast hoor. Dan koop ik iets gewaagds in en merk ik dat ik eigenlijk een seizoen te vroeg ben, maar dat is ook niet erg. 

Voorjaarstrends 

Op dit moment zie je bij ons in de winkel veel rechte wijdvallende broeken. Al moet ik zeggen dat de skinny jeans het ook altijd nog goed doet en niet gaat verdwijnen. Verder zie je veel plissé rokken en sneakers met grove zolen. Het is allemaal weer heel erg kleurrijk voor dit voorjaar. Mijn eigen favoriet is de leren crop broek van Malene Birger. Een paar glittersokjes eronder, sneakers en een mooie trui. Of voor een feestje juist een goede blouse en een paar pumps. Ja, een leren broek is echt een must-have en zit altijd in de collectie. 

SHOWTIME 

Dat was een kijkje achter de schermen van het inkoopproces bij Katoo. Binnenkort kun je onze collectie ook weer bekijken tijdens de SHOWTIME op 13 maart. Verdere informatie hierover volgt nog, maar het is handig om ons alvast te volgen op Instagram en Facebook, want daar komen regelmatig leuke setjes en updates voorbij. 

Ik hoop je te zien op woensdag 13 maart! 

Liefs Dian

arrow_upward